Děsivě dobrý krém se sladkými náhrobky, hlínou i netopýry

uvod


Stará legenda praví, že když si smrtelník na Halloween navlékne své oblečení naruby a zvolí chůzi vzad, spatří o půlnoci čarodějnici. Dýně, černé kočky a duchové – to jsou tradiční znaky tohoto anglosaského svátku. Buďte letos originální a oslavte Halloween stylově. Připravte pro vaši rodinu a přátele hrůzostrašný dezert, který nejen pobaví, ale i zachutná!
 

Ingredience

Krém:  200 g mascarpone, 200 g šlehačky 33%, 100 g mléčné čokolády, 1 lžíce krupicového cukru 
Hlína:  Čokoládové sušenky nebo zbytky čokoládového korpusu 
Náhrobky:  Marcipán či oválné sušenky 
Ozdoba:  HARIBO bonbony Color-Rado (netopýry)

 

Postup

1. Nejdříve si připravíme krém. Mascarpone spolu se šlehačkou ušleháme do krému a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Vsypeme lžíci cukru, krátce prošleháme a necháme vychladnout.
2. Mezitím si na větší kousky rozdrobíme sušenky (nebo zbytek korpusu) a připravíme si náhrobní kameny. Ty vytvoříme pomocí marcipánové hmoty, nebo dobře zafungují i oválné sušenky.
3. Jakmile krém vychladne a ztuhne, naplníme jím připravené skleničky. Navrch dáme nadrobenou hlínu a naaranžujeme náhrobek. Nakonec přidáme gumového netopýra.