Vynikající recept z dýně Hokkaido a tvarohu
Vyzkoušejte recept na lahodný dort, po kterém se jen zapráší! Tajemství jeho neodolatelné chuti spočívá v děsivě dobré kombinaci kakaového korpusu, tvarohové náplně a dýňového pyré.
Ingredience
- 300 g dýně (např. Hokkaido, nakrájená na kostičky)
- 350 ml smetany na vaření 15%
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- 2 lžičky kakaa
- špetka soli
- 250 g Hery máslová příchuť
- 250 g hnědého cukru
- 4 vejce
- 400 g tvarohu
- 1–2 lžičky skořice
- sáček čokoládové polevy na dort
- 125 g slazeného kondenzovaného mléka
Příprava
1. V hrnci poduste dýni se smetanou na vaření přibližně 20 minut za občasného míchání. Rozmixujte na pyré a nechte ho vychladnout.
2. Mezitím smíchejte mouku, kypřící prášek, kakao a sůl. 100 g Hery, 100 g cukru a 1 vejce umixujte ručním mixérem, dokud těsto nebude hladké. Těsto přelijte do máslem vytřené dortové formy. Do dalšího použití dejte formu do chladu.
3. Troubu předehřejte na 220 °C (konvektor 200 °C). V hrnci na mírném ohni nechte rozpustit 150 g Hery. Heru, tvaroh, 150 g cukru a skořici ušlehejte dokrémova. Poté přidejte 3 vejce. Z dýně odeberte stranou 75 g a zbytek přidejte do směsi.
4. Směs dejte do dortové formy. Dort pečte 15 minut v předehřáté troubě. Snížte teplotu na 120 °C (konvektor 100 °C) a pečte 45 minut. Poté troubu vypněte a nechte v troubě dort chladnout přibližně hodinu. Otevřete dvířka a nechte chladnout dalších 15 minut.
5. Čokoládovou polevu připravíme dle návodu na obalu. Necháme vychladnout a mezitím dýňové pyré rozetřeme po celém dortu. Dále dort ozdobíme pomocí čokoládové polevy. Dýňový koláč dáme vychladnout alespoň na 2 hodiny.
Doba přípravy: 45 minut
Doba pečení: 60 minut
Doba chlazení: 195 minut