Pořádné vyšlehání si zaslouží sladkou odměnu!
Foto: Andreas Hoernisch
Oříškovými dortíčky s lahodným krémem z bílé čokolády a vaječného likéru ozdobenými bílým fondánem a cukrovými perličkami zaručeně nepohrdne žádný koledník!
Ingredience
Na těsto: 4 vejce, 125 g cukru, 1 lžíce vanilkového cukru, 75 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 30 g kakaa, 50 g mletých lískových oříšků, 2 cl rumu
Na krém: 150 g bílé čokolády, 100 ml smetany ke šlehání, 5 lžic vaječného likéru, 70 g másla
Na ozdobu: bílý fondán, cukrové perličky, cukrová srdíčka
Postup
1. Rozdělte vajíčka na žloutky a bílky. Bílky vyšlehejte dotuha, žloutky zamíchejte spolu s cukrem a vanilkovým cukrem. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a kakao, prosejte přes sítko a přidejte mleté oříšky spolu s rumem.
2. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky a naplňte do dvou třetin těstem. Pečte asi 25 minut na 180 °C.
3. Než dortíčky vychladnou, připravte si polevu. Do misky nalámejte bílou čokoládu. Rozehřejte smetanu, přelijte ji přes čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte vaječný likér a nechte vychladnout. Poté přidejte máslo a vymíchejte jemný krém. Krém naneste na cupcakes a dejte asi na hodinu do lednice.
4. Z bílého fondánu vytvarujte hlavičku a ouška, s pomocí vody dozdobte cukrovými perličkami a místo čumáčku dejte růžové srdíčko.