Kakaové cupcakes s malinovou čepicí pro romantickou atmosféru
Každý den v roce můžete vyjádřit, jak moc máte někoho ráda, ať už malým dárečkem, velkým gestem, nebo něčím dobrým na zub. Je-li vaše drahá polovička na sladké, určitě ji potěší kakaové dortíčky ozdobené lahodným šlehačkovým krémem s malinovou příchutí, čokoládovým srdíčkem a růžovými krystalky.
Co budete potřebovat?
Na těsto
- 3 vejce
- 100 ml oleje
- 100 ml vlažného mléka
- 100 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 250 g polohrubé mouky
- 2 zarovnané KL kypřicího prášku
- 2 PL kakaa
Na ozdobení
- 500 ml smetany ke šlehání
- 1 balení Malinové smetanové náplně Dr.Oetker
- 4 PL hrubozrnného krystalového cukru
- barva gelová růžová Dr.Oetker
- čokoládová srdíčka Dr.Oetker
Další pomůcky
- forma na pečení muffinů
- papírové košíčky
- cukrářský sáček
Jak na to?
1. Na přípravu těsta ušlehejte v míse vejce, olej, vlažné mléko, cukr a vanilínový cukr. Přidejte prosátou polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakao. Důkladně vymíchejte hladké těsto.
2. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky, které naplňte těstem asi do dvou třetin. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 20 minut. Elektrická trouba: 160 °C, horkovzdušná trouba: 140 °C a plynová trouba: stupeň 2. Po upečení nechte korpusy vychladnout.
3. Připravte malinovou náplň podle návodu na obalu, naplňte ji do cukrářského sáčku a na korpusech vytvořte šlehačkovou „čepici“.
4. Cukr nasypte do malé misky, přidejte na špičku nože růžové gelové barvy a cukr ručně obarvěte. Posypte cupcakes růžovým cukrem a nakonec dozdobte čokoládovým srdíčkem.