Tradiční pusinky na halloweenskou party
Foto: Andreas Hoernisch
Bubáci z bílků a cukru sice nikoho nevyděsí, ale za to se budou krásně rozplývat na jazyku malých i velkých mlsounů. Sladké pusinky můžete naaranžovat jen tak samotné na talíř, vložit do ozdobných košíčků nebo jimi vylepšit muffinky.
Ingredience
6 bílků
340 g cukru
černé cukrové perličky
Postup
Do hrnce nalijte vodu a přiveďte k varu, poté ztlumte plamen a vložte do něj skleněnou misku. Oddělte bílky od žloutků. Bílky smíchejte s cukrem a dejte do misky v hrnci. Míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Vyndejte misku z hrnce a vymíchejte šlehačem dotuha.
Vložte hmotu do zdobícího sáčku s kulatým otvorem a vytvořte na plechu s pečicím papírem malé pusinky. Nakonec opatrně nasaďte černé cukrové perličky místo očí, vložte do trouby a pečte asi 2 hodiny na 80 °C, aby se pusinky spíše sušily, než pekly.