Sladký hallowenský recept pro malé i velké mlsouny
Vydlabat dýni a vyřezat do ní obličej na Halloween je původně irská tradice, která zdomácněla už i v našich končinách. Kromě strašidelného aranžmá mohou váš stůl zdobit také sladké mumie namočené do bílé čokolády.
Počet porcí: asi 35 kousků
Ingredience
- 115 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 160 g krystalového cukru
- 8 PL majonézy Hellmanns
- 1 lžička vanilkové esence
- 1 vejce
- 330 g polohrubé mouky
- 200 g rozpuštěné bílé čokolády
- čokoládové kuličky
Postup
1. Smíchejte cukr, majonézu, tuk, vejce a vanilku. Poté postupně přidávejte mouku, dokud se nevytvoří hladké těsto. To zabalte do potravinové fólie a nechte hodinu odpočívat.
2. Mezitím připravte plechy s pečicím papírem a předehřejte troubu na 180° C.
3. Z těsta oddělte kuličku o průměru 2 – 3 cm a vytvarujte ji do „mrkvového“ tvaru. Poté z těsta oddělte kuličku o průměru 1 cm a z té vyválejte hlavu a spojte ji s tělem.
4. Vytvarované mumie pečete asi 10 minut dozlatova. Nechte vychladnout.
5. Upečené mumie namáčejte do bílé čokolády, párátkem dozdobte a z čokoládových kuliček udělejte oči.
Recept z www.pecenijeradost.cz