Sladký hallowenský recept pro malé i velké mlsouny

uvodni   

Vydlabat dýni a vyřezat do ní obličej na Halloween je původně irská tradice, která zdomácněla už i v našich končinách. Kromě strašidelného aranžmá mohou váš stůl zdobit také sladké mumie namočené do bílé čokolády. 


Počet porcí: asi 35 kousků

 

Ingredience

  • 115 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 160 g krystalového cukru
  • 8 PL majonézy Hellmanns
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 1 vejce
  • 330 g polohrubé mouky
  • 200 g rozpuštěné bílé čokolády
  • čokoládové kuličky

 

Postup

1. Smíchejte cukr, majonézu, tuk, vejce a vanilku. Poté postupně přidávejte mouku, dokud se nevytvoří hladké těsto. To zabalte do potravinové fólie a nechte hodinu odpočívat.

2. Mezitím připravte plechy s pečicím papírem a předehřejte troubu na 180° C.

3. Z těsta oddělte kuličku o průměru 2 – 3 cm a vytvarujte ji do „mrkvového“ tvaru. Poté z těsta oddělte kuličku o průměru 1 cm a z té vyválejte hlavu a spojte ji s tělem.

4. Vytvarované mumie pečete asi 10 minut dozlatova. Nechte vychladnout.

5. Upečené mumie namáčejte do bílé čokolády, párátkem dozdobte a z čokoládových kuliček udělejte oči.

 

Recept z www.pecenijeradost.cz