Zpříjemněte si letní dny čerstvým ovocem! 

kolac


TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ S RICOTTOU


INGREDIENCE

320 g listového těsta

1 vejce

1 polévkovou lžíci moučkového cukru

250 g ricotty

2 lžíce medu

325 g rozpůlených třešní, zbavených pecek

1 lžička čerstvého rozmarýnu, nakrájeného nadrobno



POSTUP

Předehřejte troubu na 180 °C. Vytáhněte těsto z lednice a vykrojte kruh o průměru 26 cm. Poté vložte těsto do kulaté formy, okraje by měly mírně přesahovat. Vidličkou propíchejte korpus a na okrajích vytvořte pomocí vidličky lem. Pečte 20 minut. Po vytažení z trouby potřete rozšlehaným vejcem, pocukrujte 1 lžící moučkového cukru. Korpus dejte na 5 minut zpátky do trouby, dokud nebude těsto zlaté. Vytáhněte z trouby a nechte mírně vychladnout. Rozmíchanou ricottou potřete těsto a pokapejte medem. Koláč ozdobte třešněmi a posypte rozmarýnem. Na závěr můžete posypat moučkovým cukrem a servírovat. 

 

 

caj


CITRUSOVÝ LEDOVÝ ČAJ


INGREDIENCE

100 g cukru krupice

nastrouhaná kůra a šťáva ze 2 pomerančů, plátky pomeranče na ozdobu

2 větvičky rozmarýnu (a několik větviček na ozdobu)

400 ml čaje Earl Grey (vylouhovaného ze 2 sáčků a vychlazeného)

 

 

POSTUP

Nejprve si vyrobíte sirup: Na vysokém plameni ohřívejte cukr ve 100 ml vody, kterou přiveďte k varu.  Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte pomerančovou kůru a rozmarýn. Nechte zchladnout, sceďte. Poté ve džbánu smíchejte 4 pol. lžíce sirupu s čajem a pomerančovou šťávou. Přidejte led, podávejte s větvičkami rozmarýnu a plátky pomeranče.

 

 

Všechny suroviny, ze kterých snadno vyrobíte osvěžující a šťavnaté pochutiny koupíte v prodejnách Marks & Spencer, více informací na www.marksandspencer.cz