Zpříjemněte si letní dny čerstvým ovocem!
TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ S RICOTTOU
INGREDIENCE
320 g listového těsta
1 vejce
1 polévkovou lžíci moučkového cukru
250 g ricotty
2 lžíce medu
325 g rozpůlených třešní, zbavených pecek
1 lžička čerstvého rozmarýnu, nakrájeného nadrobno
POSTUP
Předehřejte troubu na 180 °C. Vytáhněte těsto z lednice a vykrojte kruh o průměru 26 cm. Poté vložte těsto do kulaté formy, okraje by měly mírně přesahovat. Vidličkou propíchejte korpus a na okrajích vytvořte pomocí vidličky lem. Pečte 20 minut. Po vytažení z trouby potřete rozšlehaným vejcem, pocukrujte 1 lžící moučkového cukru. Korpus dejte na 5 minut zpátky do trouby, dokud nebude těsto zlaté. Vytáhněte z trouby a nechte mírně vychladnout. Rozmíchanou ricottou potřete těsto a pokapejte medem. Koláč ozdobte třešněmi a posypte rozmarýnem. Na závěr můžete posypat moučkovým cukrem a servírovat.
CITRUSOVÝ LEDOVÝ ČAJ
INGREDIENCE
100 g cukru krupice
nastrouhaná kůra a šťáva ze 2 pomerančů, plátky pomeranče na ozdobu
2 větvičky rozmarýnu (a několik větviček na ozdobu)
400 ml čaje Earl Grey (vylouhovaného ze 2 sáčků a vychlazeného)
POSTUP
Nejprve si vyrobíte sirup: Na vysokém plameni ohřívejte cukr ve 100 ml vody, kterou přiveďte k varu. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte pomerančovou kůru a rozmarýn. Nechte zchladnout, sceďte. Poté ve džbánu smíchejte 4 pol. lžíce sirupu s čajem a pomerančovou šťávou. Přidejte led, podávejte s větvičkami rozmarýnu a plátky pomeranče.
Všechny suroviny, ze kterých snadno vyrobíte osvěžující a šťavnaté pochutiny koupíte v prodejnách Marks & Spencer, více informací na www.marksandspencer.cz