Pořádné vyšlehání si zaslouží sladkou odměnu! 

uvodni

Foto: Andreas Hoernisch


Oříškovými dortíčky s lahodným krémem z bílé čokolády a vaječného likéru ozdobenými bílým fondánem a cukrovými perličkami zaručeně nepohrdne žádný koledník!

 

Ingredience

 

Na těsto: 4 vejce, 125 g cukru, 1 lžíce vanilkového cukru, 75 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 30 g kakaa, 50 g mletých lískových oříšků, 2 cl rumu 

 

Na krém: 150 g bílé čokolády, 100 ml smetany ke šlehání, 5 lžic vaječného likéru, 70 g másla

 

Na ozdobu:  bílý fondán, cukrové perličky, cukrová srdíčka

 

Postup

1. Rozdělte vajíčka na žloutky a bílky. Bílky vyšlehejte dotuha, žloutky zamíchejte spolu s cukrem a vanilkovým cukrem. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a kakao, prosejte přes sítko a přidejte mleté oříšky spolu s rumem.

2. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky a naplňte do dvou třetin těstem. Pečte asi 25 minut na 180 °C.

3. Než dortíčky vychladnou, připravte si polevu. Do misky nalámejte bílou čokoládu. Rozehřejte smetanu, přelijte ji přes čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte vaječný likér a nechte vychladnout. Poté přidejte máslo a vymíchejte jemný krém. Krém naneste na cupcakes a dejte asi na hodinu do lednice. 

4. Z bílého fondánu vytvarujte hlavičku a ouška, s pomocí vody dozdobte cukrovými perličkami a místo čumáčku dejte růžové srdíčko.